img
Главная » 2023 » Январь » 18 » Ситуація що до Букнет: чому автори покидають самвидав
17:47
Ситуація що до Букнет: чому автори покидають самвидав

Вже давно ходять чутки, що український Букнет втрачає авторів. Письменники відмовляються публікуватися та покидають самвидав назавжди. Але як так, коли українська єдність наразі є міцною. Здавалось би – кожен повинен підтримувати один одного у ці важкі часи. Саме в цьому і полягає головна проблема: адміністрація сайту Букнет тільки втручається у роботу авторів, при цьому ніяк не допомагаючи у розвитку.

Букнет пішов проти власних авторів, хто вважав самвидав надією на українську літературу

Не треба шукати, щоб почути коментарі про Букнет: це монополіст, робить що хоче, постійно змінює власні правила. Частково це правда. Наразі Букнет є єдиним самвидавом з українськими авторами, котрий пропонує сучасні книги. Саме цей статус робить йому славу. Автори від чистого серця пропонують свої твори бажаючи підтримувати все українське, бо це зараз дуже важливо для єдності націє.

Але коли автор вже стає комерційним, продає книги, то до нього відразу виникає низка питань з боку адміністрації. Ось декілька з них:

  • ви пишете дуже повільно, а чи не могли б писати втричі швидше;
  • ми не відкриємо вам підписку, бо треба вже написати усю книгу, а лише потім, коли ми все перевіримо, дозволимо її виставити на продаж;
  • а чи не могли б ви зробити другу частину книги, щоб перша була безкоштовною;
  • міняйте обкладинку на щось яскраве і веселе;
  • ви порушили правила, тому ваші кошти будуть затримані до певного часу.

Все це ви можете легко перевірити на будь-якому сайті, де є відгуки про Букнет. Ось і автор Драч Марія вирішила, що на Букнет будуть тильки безкоштовні книги: бо це не забовязує тебе до постійної праці за копійки. А тепер вона вже перейшла до вільного самвидаву Букурук, де продає книги. Знов щось тут не так гарно, як може здаватися на перший погляд. Знов успішний колись автор Букнет покинув «привабливий» сайт.

Що коїться з Букнет у квітні 2023 році: Букнет втрачає своїх читачів: мінус 40% аудиторії за місяць. 

Все що ми прагнемо вам сказати про Букнет – це монополіст. Він не піклується про авторів та те, як вони почувають себе на самвидаві. Вам буде тяжко у будь-якому випадку. Тож не треба думати, що письменництво в Україні нарешті відроджується. Наразі це не те місце, де ви зможете зробити собі кар’єру. Так, на Букнет дехто заробляє більше 50 тис. гривень. Але такі зарплатні є у кожній сфері, а ось стати саме таким працівником дуже важко – вирішувати саме вам. Також Booknet.ua має невелику аудиторію - всього 200 тис. переглядів на місяц. Це лише перегляди, а ось відвідувачів лише кілька тисяч. Данні взяті з similarweb.com. 

Категория: Українська версія Букнет | Просмотров: 548 | Добавил: Admin | Теги: українськи книги, книги українською, сучасні романи, відгуки, самвидав, література, Букнет, Booknet | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar